Stäng ×

Introduktion

Benjamin.nu är en produktion av mig, Benjamin Bergh, fotograf och formgivare från Skåne. Här producerar jag text och bild inom ämnena smak och form.

Jag bor i en gammal folkskola på Österlen tillsammans med min fästmö Josefine. Här jobbar vi på distans med reklam och kommers, odlar en del av vår egen mat och njuter av vidderna tillsammans.

Smak

Lagar mat nästan varje dag, oftast god. Ser på matlagning lite som de spännande laborationer man fick göra på kemilektionerna i högstadiet; undra vad som händer om jag gör såhär eller sådär. Höftar lite, testar mycket, men antecknar nitiskt så allt går att återskapa, förfina, förbättra och förhöja. Följer sällan recept utan ser dem mer som en vag riktlinje och det är väl lite så man bör laga mat tycker jag, att tider och mått tolkas fritt och allt blir bättre om man går på känsla. Mycket kan också vinnas genom kombinationen bra mat och god dryck, något vi fortfarande är nybörjare inom men ständigt utforskar och provar oss fram inom.

Form

Vi har med små medel lyckats bygga en diger samling designklassiker och annat med god verkshöjd, saker som är i ständig rotation och förändring i hemmet. Jag älskar jakten och fyndet men även glädjen i att verkligen nyttja den där fåtöljen eller koppen i vardagen. Det är ju trots allt inget museum vi driver. Fann kärleken till byggnadsvård och restaurering under 2019 och framöver kommer jag att följa samma linje med en eller flera helgprojekt.