Stäng ×

Motreaktion till asocial media

Den första biten av en filmremsa jag nyligen scannade in. Organiskt, analogt, äkta. Lite det man är ute efter men numera saknar när man nyttjar social media.

Visst är det härligt och säkert pirrar det till när du får uppskattning för något du gjort själv? Samma rus är det flera som får när de producerat något för social media. Det lilla ruset är ganska beroendeframkallande, för alla, oavsett om vi säger att vi står emot sådana känslor eller ej.

 

Jag själv har genom åren experimenterat med flertalet “sociala detoxer” från bl.a. Instagram som reaktion på detta med mer eller mindre lyckat resultat – oftast olyckat. Jag kan minnas en tid då man med stor glädje såg när gillandena gled över från namn till siffror och äntligen uppnådde 10 likes på bilden av bleka fötter i tångrik strandkant. Det var då det. Instagram idag är något helt annat och i brist på alternativ som kan få majoriteten att byta så har jag därför startat min egen plattform för att komma ifrån beroendet av den allsmäktiga algoritmen.

👋🏼 Välkommen till Benjamin.nu

Min produkt med eget innehåll, mina regler och 100% frihet vad gäller utformning och presentation, allt för att förhöja och förnöja.

Har du inte läst Om↝ så börja med det för att se om Benjamin.nu är något för dig. Nu åker vi! ■

Den första biten av en filmremsa jag nyligen scannade in. Organiskt, analogt, äkta. Lite det man är ute efter men numera saknar när man nyttjar social media.

Visst är det härligt och säkert pirrar det till när du får uppskattning för något du gjort själv? Samma rus är det flera som får när de producerat något för social media. Det lilla ruset är ganska beroendeframkallande, för alla, oavsett om vi säger att vi står emot sådana känslor eller ej.

 

Jag själv har genom åren experimenterat med flertalet “sociala detoxer” från bl.a. Instagram som reaktion på detta med mer eller mindre lyckat resultat – oftast olyckat. Jag kan minnas en tid då man med stor glädje såg när gillandena gled över från namn till siffror och äntligen uppnådde 10 likes på bilden av bleka fötter i tångrik strandkant. Det var då det. Instagram idag är något helt annat och i brist på alternativ som kan få majoriteten att byta så har jag därför startat min egen plattform för att komma ifrån beroendet av den allsmäktiga algoritmen.

👋🏼 Välkommen till Benjamin.nu

Min produkt med eget innehåll, mina regler och 100% frihet vad gäller utformning och presentation, allt för att förhöja och förnöja.

Har du inte läst Om↝ så börja med det för att se om Benjamin.nu är något för dig. Nu åker vi! ■

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *