Börja här

Välkommen till min plats på Internet. Jag är Benjamin. Här skriver jag regelbundet om utvalda ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Mestadels för att katalogisera mina tankar och idéer men också med syfte att dela med mig och inspirera andra.

Primära ämnen

Huvudsakligen handlar mina texter om olika sorters estetik, däribland fotografi, funktionalism och modernism inom interiör och arkitektur, stil och smak. Men eftersom maten och vinets värld också är en grundpelare i mitt liv så skrivs det också en del om detta. Likaså frihet. Frihet kan betyda mycket och många olika saker beroende på vem man frågar. För mig handlar frihet om att få äga sin egen tid, vilket börjar kännas som ett ganska töntigt uttryck men det vittnar ändå om vad jag försöker kommunicera. Låter det diffust? Det är med mening. I en nära framtid kommer friheten jag talar om att mynna ut i ett flertal texter så stay tuned!

Sekundära ämnen

Något som konstant är med mig i vardagen när jag tänker och lever är essentialism, alltså läran att leva och verka med endast det man behöver, inte bara sånt man vill ha. Det är stor skillnad på "want" och "need".

Jag vill medge att det är en evig kamp att dras mellan de två lägrena när man har så många intressen, men jag jobbar mot det målet konstant. Jag brinner kanske inte helt oväntat även för hållbarhet och är troligtvis den som plockar upp skräp snarare än den som skräpar ner.

Mitt "varför?"

Man kan säga att jag är en person med många järn i elden. En kväll i November 2018 var jag tvungen att skriva ner alla områden i livet dit min uppmärksamhet lagts, bör ligga och håller på att läggas. Det blev 27 punkter.

Utöver familj, jobb och grundläggande sysslor var nästan 20 st olika typer av intressen och hobbys - alldeles för många. För att få utlopp för dessa och kunna katalogisera mina tankar kring en del av dem utan att det blir för mycket kändes en egen plats på internet som en självklarhet. Och här är vi nu!

Jag erbjuder inget kommentarsfält, men kommentera gärna via twitter.

Tack för att du läser!